Як правильно вибрати розмір мотошолому?

 

Як правильно вибрати шолом? Ми зараз вас здивуємо, але на це питання однозначної відповіді немає. Не завжди рівень захисту відповідає ціні. Подивившись, скільки коштує шолом, ви не визначите, на скільки він надійний. Наприклад, за рейтингом безпеки шоломів, проведеного компанією Sharp у 2009 році, найвищу нагороду отримала саме економна модель бюджетного бренду 😱  Як не дивно б це звучало, але ціна мотошолому не гарантує вам вищу якість захисту. Наша мотошкола в Києві при першій консультації відповідає на всі питання щодо захисту та екіпіювання, адже чим вищий рівень захисту – тим меньше травм ви отримуєте при падіннях 😎

Як підібрати розмір мотошолома?

Щоб визначити розмір мотошолома, треба виміряти сантиметром окружність голови. Охват голови береться на 2-3 см вище лінії брів і вух. Шолом повинен сісти щільно, не бовтатися, але і не бути тугим. Нагадаємо, що багато що залежить від форми голови. Іноді при однаковому обхваті одній людині модель підійде, а іншому ні.

Далі отриману довжину окружності знаходимо в таблиці і дивимося відповідний їй розмір мотошолома. Якщо вибір став між двома розмірами – беріть той, що менше. При ударі шолом не повинен злетіти з голови, але і носити його потрібно, не відчуваючи дискомфорту. Для точного визначення розміру, шолом при покупці варто надіти на кілька хвилин, щоб прислухатися до своїх відчуттів, а також оцінити вигляд, комфортність.

розмірна сітка шоломів

Слід враховувати, що різні виробники випускають шоломи різних типів, форм і пропорцій. Також можуть відрізнятися маркування розмірної сітки. Тому, по можливості, буде незайвим поміряти шолом наживо. А в разі покупки через інтернет-замовлення попередньо уточнити нюанси вибору у продавця.

Поделиться новостью с друзьями:

Обраний курс: Пробний

Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*
Ваші побажання та коментарі
Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*