Як піклуватись про візор?

Візор – це елемент мотошолому, створений захищати очі мотоцикліста від пилу, вітру, води, комах і каменів, що летять з-під коліс інших транспортних засобів (ТЗ).

Візор найбільше схильний до зовнішнього впливу навколишнього середовища. Пил, що постійно летить на візор, працює як наждак і в довгостроковій перспективі затирає зовнішню поверхню, ускладнюючи сприйняття зорової інформації. Камені та великі комахи/жуки, що потрапили в візор, швидше за все, утворюють на ньому відколи. І, згідно із законом життя, вони, звичайно ж, будуть на лінії очей 😅 Також пил наноситься повітрям, що циркулює всередині шолома, на внутрішню поверхню візору. На ці дії ми майже не можемо вплинути. “Майже”, бо ми можемо намагатися не їздити по грунтовій дорозі, збільшувати дистанцію від задньо/повнопривідних ТЗ, якщо під їх колесами є дрібні камені. Але це все майже неможливо в реаліях життя. Також на візор впливає власник шолома – протирає його для очищення, дбайливо ставиться, оберігає від механічних впливів при перенесенні і зберіганні.

Якщо візор не сильно забруднений і не ускладнює огляд, то найкраще його протирати, коли ви доїхали до місця ночівлі та вам вже не треба нікуди поспішати. Зніміть визор. Промийте його під струменем води з обох (!) сторін. Після цього можна злегка протерти візор чистими пальцями. Допустимо використовувати слабкий мильний розчин. Можна злегка намилити пальці і акуратно протерти візор зовні і зсередини.

Важливо! Не протирайте визор до того, як його намочили. Вода розм’якшить налипший бруд і пил, а більшу частину змиє сама. Після витріть визор чистими (!) та м’якими (!) паперовими серветками або безворсовою тканиною, яка добре вбирає вологу, наприклад, мікрофіброю. Якщо залишити визор сохнути не витираючи, то, дуже ймовірно, після висихання на ньому залишаться сліди від крапель. Не використовуйте для очищення активні миючі речовини і забруднені або грубі матеріали – це може привести до помутніння пластика візору та утворення дрібних подряпин.

У тому випадку, якщо ваш візор перетворився на кладовище комах, найкраще використовувати спеціальні засоби для очищення візору (visor cleaner). Вони, звичайно, недешеві, але свою роботу виконують на “ура”. Після цього промийте водою, як описано вище.

Якщо ж ваш візор забруднився в дорозі і немає можливості промити його в проточній воді, радимо використовувати спеціальні вологі серветки для протирання фар і дзеркал. Виробників багато, ви зможе вибрати відповідні саме для вас. При протиранні вологою серветкою важливо спочатку покласти її на візор, таким чином ви розмочите весь пил і комах, що налипли на візор, а потім вже протирати. Тут ризик подряпати візор значно вище, його можна мінімізувати акуратністю протирання і кількістю нових серветок 😉 Після протирання вологою серветкою, краще акуратно витерти сухою, щоб не було розводів.

Піклуючись про ваш екіп ви піклуєтесь про власний комфорт, не забувайте про це 😉

Поделиться новостью с друзьями:

Обраний курс: Пробний

Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*
Ваші побажання та коментарі
Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*