Підготовка мотоцикла до зимовки

Ці прості поради допоможуть вам якісно законсервувати свій мотоцикл:

✔ Ретельно вимийте свій мотоцикл. Скористайтеся миючим засобом. Видаліть дорожній пил і комах з мотоцикла, щоб захистити лакофарбове покриття. Намагайтеся не залити воду в трубу глушника. Якщо нутрощі глушника намокнуть і не висохнуть за короткий час, всередині глушник почне гнити. Ретельно протріть мотоцикл замшевою ганчіркою. Відполіруйте всі металеві деталі спеціальної поліролью. Нарешті, нанесіть автомобільний віск на всі пофарбовані деталі. Почистіть ланцюг. Покрийте всі металеві деталі WD-40 і змастіть ланцюг.

✔ Додайте в паливний бак стабілізатора палива. Залийте повний бак бензину. Коли паливо довго стоїть, з нього випаровуються летючі речовини, і в осаді залишаються маслянисті і липкі компоненти, вони можуть забити паливну систему.

✔ Доброю ідеєю буде зняти акумулятор. Деякі акумулятори вимагають зарядки «розумним» зарядним пристроєм кожні 4 тижні. Відкладення сульфатів на пластинах акумулятора, під час тривалого зберігання, може вивести його з ладу. Тонкий шар вазеліну на клемах може запобігти корозії. Ці процедури допоможуть вам легко завести мотоцикл навесні і уникнути витрат на новий акумулятор.

✔ Якщо на вашому мотоциклі встановлена система рідинного охолодження, перевірте рівень антифризу. Злийте старий антифриз, промийте систему і залийте новий, якщо це необхідно. Зміну антифризу потрібно виконувати кожні 2 роки. Не залишайте мотоцикл на зиму з низьким рівнем антифризу в системі, адже це може призвести до корозії. Також перевірте рівні всіх інших рідин.

✔ Нанесіть спеціальне мастило на всі кабелі та патрубки.

✔ Почистіть і нанесіть захисний засіб на все шкіряні деталі.

✔ Якщо підлога в гаражі бетонна, рекомендується поставити мотоцикл на товстий килим або лист фанери. Це покриття буде захищати мотоцикл від вогкості.

✔ Ще одна корисна порада: зберігати мотоцикл в такому положенні, коли вся вага знятий з коліс. Встановіть мотоцикл на дерев’яні козли або використовуйте центральну підніжку.

Накрийте мотоцикл чохлом.

От і все. Ці прості поради допоможуть вам без проблем розконсервуватись навесні

Поделиться новостью с друзьями:

Обраний курс: Пробний

Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*
Ваші побажання та коментарі
Ваше ім'я*
Номер телефону*
Зручний час для дзвінка*